Bierbrouwerij D’n Draok brouwt sinds 2012 al bieren. De vraag van dit bier werd al snel groter dan het aanbod waardoor de brouwmeester in korte tijd van brouwen op het fornuis in de keuken doorgroeide naar een ketelsysteem in de garage. Er kwamen 3 ketels van 50L in de garage te staan waardoor het volume omhoog ging én het bier ook nog eens reproduceerbaar was. Hiermee is het echte (semi)professionele brouwen begonnen. Met invloed op de berheersing van het proces en de smaak.

Triple Twelve

Het eerste biertje dat ontwikkeld werd was de Triple Twelve, eind 2014. De Triple Twelve kreeg een eervolle vermelding bij de verkiezing Brabants Lekkerste Bier. Niet snel daarna toonde ook de horeca interesse en is het de brouwerij officieel begonnen.

De derde officiele Bossche brouwerij met eigen brouwketels.

 

Triple Twelve Brouwerij d'n draok

In korte tijd groeide de brouwerij naar 7 verschillende bieren in het assortiment. Er kwamen steeds meer café’s restaurants, slijterijen en speciaalzaken bij die de Draokjes graag in het assortiment wilden hebben. Om die reden is de brouwmeester uitgeweken naar grotere brouwers in de buurt die meer capaciteit kunnen dragen. Uiteraard werden de Draokjes nog steeds door de brouwmeester zelf gebrouwen! In de eigen brouwketels worden nieuwe bieren ontwikkeld en zowel prototypes als limited editions gemaakt.

Brouwerij D’n Draok doet het goed bij de verkiezing van Brabants Lekkerste Bier en heeft ondertussen meerder eervolle vermeldinen op zijn naam staan.

De Brouwerij blijft lokaal, met de focus op ’s-Hertogenbosch, zij gaan namelijk voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Wij zijn daarom blij dat wij bij Brabantse Bieren ervoor kunnen zorgen dat wij ook iedereen buiten ’s-Hertogenbosch kunnen verblijden met bieren van D’n Draok want ze zijn natuurlijk allemaal bij ons te koop!

Brouwstudio in Berlicum

Ondertussen worden de bieren gebrouwen in een brouwerij in Berlicum die samen wordt gedeeld met Uthoka Brouwstudio. In de Brouwstudio worden regelmatig rondleidingen, proeverijen, workshops en bierpresentaties gegeven.

Ook leuk om te weten de brouwerij staat open om zelf je eigen bier te brouwen. Wij hebben in deze brouwerij ons eigen huwelijksbier gebrouwen dat we na afloop van het feest aan alle gasten als bedankje hebben meegegeven!

brouwerij draok paul
brouwerij draok paul
brouwerij draok paul

Bestel hier jouw Draokjes

 • Brouwerij D'n Draok - Oeteldonker

  Oeteldonker 2020

  3,50
 • Hemels Brouwerij d'n droak

  Hemels

  4,95
 • Triple Twelve Brouwerij d'n draok

  Triple Twelve

  3,49
 • Brouwerij D'n Draok Houdoe en bedankt

  Houdoe en Bedankt

  3,50
 • Gerstewijn is Fijn Brouwerij d'n Draok

  Gerstewijn is Fijn

  4,50
 • Bosch Blond Brouwerij Draok

  Bosch Blond

  3,49