Muifelbrouwerij
Muifel Brouwerij Zuster Agatha

Muifel Brouwerij

Het begon allemaal in 2002 in Megen. Martin was al een paar jaar aan het hobbybrouwen en kwam erachter dat zijn bieren goed in de smaak vielen. De hobbybieren werden pertinent nooit verkocht maar wat gebeurde er in 2006: een eerste echte bestelling. PANIEK! Een reclamebureau uit Den Bosch klopte bij Martin aan en wilde graag een geweldig kerstgeschenk hebben voor haar klanten. Dit reclamebureau had de Zuster Agatha geproefd en zij wilde 500 liter ervan hebben. Maar als hobbybrouwer even 500 liter brouwen.. pfoe! Dat is teveel van het goede!

Aldus richtte Martin in 2006 de Muifelbrouwerij op en er was een heuse (huur)brouwerij waarvan de bestellingen gingen lopen! Maar waar halen we dan 500 liter Zuster Agatha vandaan?!

Martin ging opzoek naar een bedrijf waar dit kon en kwam al heel snel uit in Oss bij de Maaslandbrouwerij. Uiteindelijk is het eerste brouwsel Zuster Agatha gebrouwen en afgevuld op grote (150cl) flessen en de brouwerij was een feit! En nu.. Vele jaren later, is er een geweldige brouwerij op de Vikingenweg in Oss. Daar worden de Muifels ontwikkeld, beoordeeld, geproefd en natuurlijk gebrouwen in eigen brouwketels!

Wat is een Muifel?

Het is geen ding en geen voorwerp maar wat dan wel? Als hobbybrouwer is Martin begonnen aan dit avontuur door het brouwen van een Duvel-kloon. Maar deze kloon moest natuurlijk een naam hebben. De Nederlandse term voor een Duvel is natuurlijk Duivel, maar als wij dan in de Brabantse termen blijven dan blijft het weer een Duvel. En om een Duvel-kloon Duvel te gaan noemen, dat is erg lastig.

Echter, na het drinken van een aantal klonen stond er iemand op en stelde de vraag:

“Witte gij wat unne Megense Duvel is?”
Nou.. hm..  Er kwam nog niet echt een antwoord.
En de bekende man riep: “Nou… Da is unne MUIFEL!”
En daar is de naam van de Muifelbrouwerij geboren.

Waar staat de Muifelbrouwerij voor?

“Passie en topkwaliteit samen in je glas. Heerlijke craft bieren uit het Brabantse Oss.”

De Muifelbrouwerij heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en brouwt op dit moment 16 verschillende bieren. En deze bieren hebben ook al een aantal keer in de spot light gestaan. Zo werd in 2015 de rijke quadrupel Zuster Agatha uitgeroepen tot “Lekkerste bier van Brabant“. Maar daar bleef het niet bij, want in 2016, 2018 en 2019 werd D’n Ossebock uitgeroepen tot “Lekkerste Bockbier van Nederland”.

Het assortiment kent een sterk basis met de Quadrupel Zuster Agatha, de Tripel Broeder Everardus en het Blonde bier D’n Ossekop. Deze zijn natuurlijk allemaal te bestellen bij Brabantse Bieren.

Muifel Brouwerij D'n Ossekop

Koop hier speciaalbier van Muifelbrouwerij

 • Muifel Brouwerij Brabants Hoppenbier

  Muifel Brabants Hoppenbier

  2,89
 • Muifel Brouwerij Barley Wine

  Muifel Barley Wine

  4,99
 • Muifel Brouwerij D'n Ossekop

  Muifel D’n Ossekop

  2,80
 • Muifel Brouwerij Messentrekker

  Muifel Messentrekker

  2,90
 • Muifel Brouwerij USA IPA

  Muifel USA IPA

  2,89
 • Muifel Brouwerij 1357 Dubbel

  Muifel 1357 Dubbel

  2,99
 • Muifel Brouwerij Broeder Everardus

  Muifel Broeder Everardus

  2,79
 • Muifel Brouwerij Zuster Agatha

  Muifel Zuster Agatha

  2,99
 • Muifel Brouwerij DR. HOP IPA

  Muifel Dr Hop Special

  4,20